Ovaj kolač je pravo uživanje za sve ljubitelje čokolade i voćnih poslastica. Sočna čokoladna podloga, kremasti fil od sira i osvežavajući sloj bobičastog voća čine ga savršenim za svaku priliku. Najlepše od svega – lako se pravi, a izgleda i miriše kao iz fine poslastičarnice.
Osnovne informacije
Kuhinja: domaća
Tip jela: kolač / desert
Porcije/Količina: 8–10 parčića
Ukupno vreme pripreme: oko 1 sat
Težina: laka
Sastojci:
Za testo:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 60–90 g šećera
- 70 g ulja
- 90 g brašna
- 2 kašike kakaa
Za fil:
- 250 g svežeg sira
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica kukuruznog skroba
- 1–2 kašike šećera (po ukusu)
Za voćni sloj:
- 200 g bobičastog voća (svežeg ili zamrznutog)
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1–2 kašike šećera (po ukusu)
Priprema:
Pripremite testo
Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok ne pobele. Dodajte ulje, pa prosejano brašno i kakao. Sve sjedinite u glatku smesu i sipajte u kalup obložen papirom za pečenje.
Napravite fil
Pomešajte sveži sir, vanilin šećer, jaje, kukuruzni skrob i šećer. Mutite dok ne dobijete kremastu masu, pa je ravnomerno rasporedite preko čokoladnog testa.
Pripremite voće
Pomešajte bobičasto voće sa šećerom i kukuruznim skrobom. Ravnomerno rasporedite preko fila od sira.
Pecite kolač
Stavite kolač u rernu zagrejanu na 180 °C i pecite 35–40 minuta. Ohladite pre sečenja.
Bonus video
