BEZ KORA, SOČNA I UKUSNIJA OD ORIGINALA: Recept za BAKLAVU sa kojim nema greške

Ako nemate vremena ili živaca za slaganje kora, isprobajte ovaj sjajan recept.

Shutterstock

Za 30 minuta na vašem stolu ukusan kolač sa orasima. Kada poželite baklavu ovo je brza zamena. Jednostavno, brzo i ekonomičnije od prave baklave. Ugodite sebi ovim ukusnim desertom.

Sastojci:

  • 1 šoljica oštrog brašna
  • 2 šoljice mlevenih oraha
  • 2 šoljice (od 2 dcl) šećera
  • 1 šoljica griza
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica mleka
  • 4 jaja

 Za preliv:

  • 0,5 l vode
  • 2 šoljice šećera

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom penasto, pa dodajte ostale sastojke. Sipajte u tepsiju i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Vruć kolač preliti prelivom koji napravimo tako što prokuvamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi.

Posuti mlevenim orasima ili po želji ukrasiti polovinama oraha.