Zasladite se posle ručka neobičnim kolačem.
Sastojci:
- 5 šolja brašna
- 5 šolja mleka
- 50 g suvog grožđa
- 3 šolje ulja
- 2 šolje griza
- 100 g mlevenih oraha
- ½ kesice praška za pecivo
Za šerbet:
- 7 šolja šećera
- 500 ml vode
- 1 limun
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, mleko, ulje, orahe, griz, suvo grožđe i mešajte varjačom dok se smesa ne sjedini.
U nauljenu i pobrašnjenu pravougaonu tepsiju sipajte testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 40 minuta.
Za šerbet: Pomešajte šećer i vodu i stavite da se kuva. Dodajte limunov sok. Kada šerbet dobije potrebnu gustinu, dok je vreo prelijte baklavu.
Isecite je na parčiće, pa na svako stavite nekoliko seckanih badema.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bastabalkana
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese