Zasladite se posle ručka neobičnim kolačem.
Sastojci:
- 5 šolja brašna
- 5 šolja mleka
- 50 g suvog grožđa
- 3 šolje ulja
- 2 šolje griza
- 100 g mlevenih oraha
- ½ kesice praška za pecivo
Za šerbet:
- 7 šolja šećera
- 500 ml vode
- 1 limun
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, mleko, ulje, orahe, griz, suvo grožđe i mešajte varjačom dok se smesa ne sjedini.
U nauljenu i pobrašnjenu pravougaonu tepsiju sipajte testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 40 minuta.
Za šerbet: Pomešajte šećer i vodu i stavite da se kuva. Dodajte limunov sok. Kada šerbet dobije potrebnu gustinu, dok je vreo prelijte baklavu.
Isecite je na parčiće, pa na svako stavite nekoliko seckanih badema.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bastabalkana
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus