OVAKO TO PRAVE ISKUSNE DOMAĆICE - TOLIKO SOČNO PRSTE DA POLIŽETE: Čizkejk sa dodatkom suvog grožđa, preliven čokoladom

Ideja za vikend užitak.

Printscreen/Youtube/Ольга Матвей

Čizkejk od sira sa prelivom od čokolade je popularna i jednostavna poslastica. Priprema je brza i laka, a užitak zagarantovan. Najteže će vam biti da sačekate da se ispeče, jer je miris kolača neodoljiv. Pripremite sastojke, kecelju i varjaču i krenite sa pripremom.

Sastojci

  • 500 g mladog sira
  • 100 g maslaca
  • 3 jaja  
  • 150 g šećera
  • 50 g suvog grožđa
  • Kora od 1 limuna
  • 1 kašika skroba
  • 1 kašičica ekstrata od vanile
  • prstohvat soli

Glazura

  • 50 g maslaca
  • 2 kašike šećera
  • 3 kašike kakaa
  • 5 kašika slatke pavlake

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanaca, pa u žumanca dodati sir, maslac i šećer. Umutiti štapnim mikserom da se dobije homogena smesa. Dodati potom skrob, suvo grožđe, koricu limuna i ekstrakt vanile pa umešati špatulom. U belanca dodajte prstohvat soli pa umutite mikserom. dodajte umućena belanca prethodnoj smesi pa dobro sjedinite špatulom. Smesu zatim izručite u kalup, poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni 60-70 minuta na 160 stepeni.

Gotov kolač izvadite iz kalupa, okrenite naopačke i stavite na rešetku dok pripremate glazuru. Istopite maslac na šporetu ili u mikrotalasnoj, dodajte šećer i kako pa dobro sjedinite. Dodajte slatku pavlaku, umešajte pa prelijte kolač. Prijatno.