NEODOLJIVE ČOKOLADNE KOCKE: Sitni kolači koje možete da služite u svim prilikama, a pojedu se u jednom zalogaju 

Odlične za slavu ili neki praznik, čokoladne kocke u par koraka.

Printscreen/YT/Cooking See

Idealni sitni slavski kolači su odlični za sve prilike, ne samo za slave. Pogotovo ako su čokoladni, jer ne postoji osoba koja ih ne voli. Priprema čokoladne kore nije zahtevna i ne morate da budete iskusna domaćica kako bi vam kolač uspeo. A tek kremasti čokoladni fil daje pečat celom kolaču. 

Sastojci:

  • 30 g crne čokolade
  • 50 g putera
  • 2 žumanca
  • 95 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 70 ml mleka
  • 20 g vode
  • 70 g brašna za kolače
  • 30 g kakao praha
  • 5 g praška za pecivo
  • 2 belanca

Za fil:

  • 130 ml slatke pavlake 
  • 40 g tamne čokolade
  • 10 g šećera

Priprema:

Žumanca umutite sa šećerom (25 g), pa dodajte mleko, vodu i vanilu. Otopite čokoladu sa puterom. Postepeno sipajte u smesu sa žumancima i mešajte sve vreme. U tu smesu dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro sjedinite. Belanca umutite sa šećerom (70 g) u čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano promešajte. Sipajte u kalup obložen pek papirom. Malo lupite kalup da se smesa lepo rasporedi. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom (30 ml), a ostatak (100 ml) umutite sa šećerom. Pomešajte obe smese i premažite ispečenu koru. Pospite kakao prahom.