JEDNOSTAVAN KOLAČ SA KRUŠKAMA: Sočan i mekan patišpanj - cela kuća će mirisati, a poješćete ga u slast

Napravite sočan kolač sa kruškama po ovom jednostavnom receptu.

Printscreen/YT/ Everyday Food

Ovaj jednostavan recept za sočni kolač sa kruškama idealan je ukoliko nemate previše vremena, a nema ni gomile sudova. Sastojke sigurno već imate kod kuće, a dok ga budete pekli zamirisaće cela kuća. 

Pripremite ovaj ukusan kolač, koji se sjajno slaže uz popodnevnu kafu i podelite ovaj recept za komšinicama. 

Sastojci:

  • 4 veće kruške
  • 250 g brašna
  • 200 g šećera
  • 150 ml vode
  • 150 ml ulja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta

 Priprema:

Rernu odmah uljučite na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke, a jaja penasto umutite. U činiju sa brašnom dodajte vodu i ulje, a potom i jaja, pa sve izmiksajte dok se sastojci ne sjedine. Kalup za pečenje dobro podmažite ili obložite papirom za pečenje, pa ulijte dobijeno testo. Kruške oljuštite nasecite na kriške, pa poređajte u krug po testu. Stavite u rernu, pa pecite oko pola sata do 40 minuta. Gotov kolač izvadite da se ohladi, a pre služenja ga pospite šećerom u prahu. Secite ga na parčiće željene veličine i služite.

Izvor: Stvar ukusa