Sastojci:
Za podlogu:
- 9 komada slatkog
- 5 kašika otopljenog putera
- 2 kašike šećera
Za fil:
- 60 g šećera
- 85 g krem sira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 40 g nezaslađenog kakao praha
- 40 ml mleka
- 230 g šlaga
- Čokoladni toping za ukrašavanje, po želji
Recept za čokoladni čizkejk:
Za čokoladni čizkejk prvo napravite podlogu od keksa. Zagrejte rernu na 160 stepeni. U blenderu sitno izblendirajte slatki keks. U posudi pomešajte mrvice keksa, puter i šećer. Rasporedite u kalup za tortu, tako što ćete čvrsto da pritisnete podlogu na dno i uz ivice. Pecite 15 do 20 minuta. Izvadite iz rerne i potpuno ohladite, najmanje 1 sat.
Da biste napravili fil, pomešajte šećer, krem sir i ekstrakt vanile. Mešajte dok se ne ujednači. Dodajte kakao prah i mleko u naizmeničnim serijama, nekoliko kašika odjednom, dok se ne ujednače. Dobro izmešajte i sipajte preko ohlađene podloge i izravnajte površinu.
Zamrznite na najmanje 4 sata. Odmrznite 5 do 10 minuta pre sečenja. Pojedine komade prelijte čokoladnim topingom, po želji. Možda ćete želeti da napravite i čizkejk sa breskvama posut prhkim mrvicama.
Pročitajte kako da napravite hladni oreo čizkejk
BONUS VIDEO
StvarUkusa