Jednostavan kolač sa kruškama za svaki dan

Kolač sa kruškama je idealan sezonski desert u kome možete da uživate za užinu, uz šolju mleka ili jogurta.

Shutterstock

Sastojci:

  • 280 g višenamenskog brašna, prosejanog
  • 180 g šećera
  • 60 g putera
  • 40 ml ulja
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 1-2 kašike ekstrakta vanile
  • 4 cela jajeta, velika
  • 60 ml mleka
  • 3 cele zrele kruške, oljuštene i tanko isečene
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica limunove kore
  • 2 kašike šećera u prahu, za posipanje prašine nakon pečenja
  • 30 g smeđeg šećera
  • kašičica cimeta

Recept za kolač sa kruškama:

Kako biste napravili ovaj kolač, zagrejte rernu na 180 C. Oljuštite i nasecite kruške. Mikserom umutite šećer i puter dok se dobro ne sjedine oko 1 minut. Dodajte ekstrakt vanile, limunovu koricu i jaja. Nastavite da mutite na velikoj brzini 1-2 minuta dok ne postane bledo i pahuljasto. Dodajte prašak za pecivo, prosejano brašno i prstohvat soli. Ponovo mutite oko 1 minut.

Postepeno dodajte 60 ml mleka i ulje uz mešanje na maloj brzini. Mešajte još minut na maloj brzini. Testo treba da bude gusto. Obložite i namastite okrugli pleh za torte, a zatim sipajte testo. Nakon što sipate testo u tiganj, rasporedite sloj narezanih krušaka da pokrijete celu površinu testa.

Pospite malo cimeta i smeđeg šećera preko krušaka. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C. na srednjoj rešetki 1 sat. Izvadite kolač iz rerne i pokrijte ga kuhinjskom krpom da se ohladi. Može potrajati do 1 sat da se potpuno ohladi. Pre serviranja pospite malo šećera u prahu. Možda ćete želeti da napravite i jednostavni kolač sa jogurtom i višnjama koji i početnici mogu da naprave.

Pročitajte kako da napravite bele ledene kocke za slatko osveženje

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama  instagram/thedailysaby

StvarUkusa