Sočna i laka pita sa breskvama i borovnicama sa prhkom koricom

Pita sa breskvama, poznata kao krambl, je takva da možete da je jedete kašikom kada voće pusti svoje sokove i postane mekano i sočno.

Print screen / You tube / SweetPhi Blog

Sastojci:

  • 6 zrelih bresaka
  • 200 g borovnica
  • 250 g brašna
  • 250 g šećera
  • 250 g putera
  • 1 kašičica žutog šećera
  • 1 kašika meda

Recept za pitu sa breskvama i borovnicama sa prhkom koricom:

Kako biste napravili ovu pitu, zagrejte rernu na 170°C. Za prhko testo sastavite brašno, šećer i puter u posudi koja može da ide u rernu. Nemojte da ih mešate. Ubacite u zagrejanu rernu na 10-15 minuta, dok se puter ne istopi.

U međuvremenu u jednu vatrostalnu posudu isecite breskve na kriške, preko njih rasporedite borovnice i pospite sve sa malo smeđeg šećera i medom. Kada je mešavina iz rerne gotova, dobro je promešajte i rasporedite preko voća.

Vratite sve zajedno u rernu i pecite oko 40 minuta na 170 stepeni C. Kada je pečeno, izvadite iz rerne i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i lenju pitu sa jabukama koju svi vole.

Pročitajte i kako da napravite američku pitu sa višnjama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pita sa jabukama kao iz Meka  Instagramkooki_lovescooking

StvarUkusa