Sastojci:
- 2 jabuke
- 3 jajeta
- 200 ml soka od jabuke
- 140 g šećera
- 120 g brašna
- 2 kašičice soka od limuna
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica likera od kajsije
Za krem:
- 125 g mlaćenice
- 125 g jogurta
- 30 g šećera
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kašičice likera od jaja
Recept za austrijski tiramisu sa jabukama:
Za tiramisu sa jabukama pomešajte jaja, šećer i so dok ne postanu penasti i pažljivo umešajte brašno. Prebacite u tepsiju i zatim pecite 7 minuta na 180 ° C.
Jabuke oljušitite, isecite na kockice, prelijte sokom od jabuke dok ne omekšaju i sipajte po ukusu šećer, limunov sok i liker od kajsije.
Za kremu pomešajte mlaćenicu, jogurt i šećer, pa dobro izmešajte. Umutite pavlaku i umešajte liker od jaja.
Na patišpanj ređajte jabuke, pa preko sloja jabuka stavite sloj krema. Držite u frižideru do serviranja. Možda ćete želeti da napravite i raskošni čizkejk tiramisu.
Pročitajte kako da napravite tiramisu sa džemom od borovnica
BONUS VIDEO
StvarUkusa