Austrijski tiramisu sa jabukama, bez kofeina

Austrijska verzija tiramisua, italijanskog klasika, je bez kofeina i prepuna jabuka!

Shutterstock

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 3 jajeta
  • 200 ml soka od jabuke
  • 140 g šećera
  • 120 g brašna
  • 2 kašičice soka od limuna
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica likera od kajsije

Za krem:

  • 125 g mlaćenice
  • 125 g jogurta
  • 30 g šećera
  • 100 ml slatke pavlake
  • 2 kašičice likera od jaja

Recept za austrijski tiramisu sa jabukama:

Za tiramisu sa jabukama pomešajte jaja, šećer i so dok ne postanu penasti i pažljivo umešajte brašno. Prebacite u tepsiju i zatim pecite 7 minuta na 180 ° C.

Jabuke oljušitite, isecite na kockice, prelijte sokom od jabuke dok ne omekšaju i sipajte po ukusu šećer, limunov sok i liker od kajsije.

Za kremu pomešajte mlaćenicu, jogurt i šećer, pa dobro izmešajte. Umutite pavlaku i umešajte liker od jaja.

Na patišpanj ređajte jabuke, pa preko sloja jabuka stavite sloj krema. Držite u frižideru do serviranja. Možda ćete želeti da napravite i raskošni čizkejk tiramisu.

Pročitajte kako da napravite tiramisu sa džemom od borovnica

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za čizkejk tiramisu  Instagram/giallozafferano

StvarUkusa