Sastojci:

  • 4 žumanca
  • 150 g šećera
  • 250 g šlaga
  • 500 g mlaćenice
  • kašika ekstrakta vanile ili ruma (opciono)
  • džem od borovnica
  • 300 g piškota
  • sveže borovnice za ukrašavanje
  • 600 ml mleka

Pogledajte video:

Instagram/healthykitchenfoodnetwork Recept za tiramisu sa džemom od borovnica

Recept za tiramisu sa borovnicama:

Za ovaj tiramisu prvo u činiji pomešajte žumanca i šećer i umutite na velikoj brzini električnim mikserom oko 8
minuta. Skuvajte na pari i ostavite na stranu. U rashlađeni fil dodajte mlaćenicu i mutite još jedan minut. U drugoj činiji umutite šlag i pažljivo ga pomešajte sa mešavinom žumanca i mlaćenice. Ostavite na stranu.

Dodajte mleko u šerpu i zagrejte dok ne počne da ključa, najbolje na srednjoj vatri. Natopite piškote u ohlađeno mleko i slažite ih tako da pokrijete celu površinu tepsije. Premažite piškote džemom od borovnica. Zatim premažite mešavinom mlaćenice i zatim opet premažite džemom od borovnica. Prekrijte završnim slojem mlaćenice i ukrasite svežim borovnicama. Uživajte. Možda ćete želeti da isprobate i ruski recept za tiramisu sa jagodama i kokosom

Pročitajte kako da napravite jednostavni tiramisu sa breskvama

BONUS VIDEO

Instagram/veganrecipe_ideas  Lažni tiramisu

StvarUkusa