Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 1 kašičica mlevenog đumbira u prahu
- 1 kašičica sode bikarbone
- 55 g margarina, plus dodatak za podmazivanje
- 1 jaje, izlupano
- 2 kašike meda
- 240 ml tople vode
Recept za brz i jeftin kolač sa đumbirom i medom:
Kako biste napravili kolač sa đumbirom i medom zagrejte rernu na 180C. Podmažite i obložite kalup 28 x 18 cm papirom za pečenje. Pomešajte brašno, šećer, đumbir i sodu bikarbonu zajedno u činiji. Prstima utrljajte margarin dok smesa ne bude ličila na prezle.
Dodajte umućeno jaje, med i toplu vodu i dobro mešajte drvenom kašikom dok se ne sjedini. Smesu sipajte u pripremljen pleh i pecite u sredini rerne 35–40 minuta, ili dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi u plehu. Kada se ohladi, isecite na kvadrate. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i urmašice sa mlevenim keksom, na šoljice.
Pročitajte kako se pravi mekani čokoladni brauni sa višnjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa