Brz i jeftin kolač sa đumbirom i medom

Kolač sa đumbirom i medom je vrlo lak za pripremu, aromatičan i ukusan. Odličan za prve jesenje dane.

Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šećera
  • 1 kašičica mlevenog đumbira u prahu
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 55 g margarina, plus dodatak za podmazivanje
  • 1 jaje, izlupano
  • 2 kašike meda
  • 240 ml tople vode

Recept za brz i jeftin kolač sa đumbirom i medom:

Kako biste napravili kolač sa đumbirom i medom zagrejte rernu na 180C. Podmažite i obložite kalup 28 x 18 cm papirom za pečenje. Pomešajte brašno, šećer, đumbir i sodu bikarbonu zajedno u činiji. Prstima utrljajte margarin dok smesa ne bude ličila na prezle.

Dodajte umućeno jaje, med i toplu vodu i dobro mešajte drvenom kašikom dok se ne sjedini. Smesu sipajte u pripremljen pleh i pecite u sredini rerne 35–40 minuta, ili dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi u plehu. Kada se ohladi, isecite na kvadrate. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i urmašice sa mlevenim keksom, na šoljice.

Pročitajte kako se pravi mekani čokoladni brauni sa višnjama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama  instagram/thedailysaby

StvarUkusa