Posni keksići bez šećera

Ovi posni keksići su zdrava i ukusna alternativa klasičnim desertima.Savršeni su za brzu užinu bez griže savesti.
Posni keksići bez šećera Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 konzerva leblebije, oceđene i isprane
  • pola  šolje putera od kikirikija 
  • ¼ šolje meda
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • pola kašičice praška za pecivo
  • pola  kašičice sode bikarbone
  • 1 kašika kokosovog ulja (opciono, za gušću teksturu)
  • pola šolje komadića tamne čokolade 

Priprema:

Ako tražite zdravu, ukusnu i jednostavnu poslasticu, ovi posni kolačići od leblebije su savršen izbor. Leblebija im daje blagu orašastu notu i svilenkastu teksturu, dok tamna čokolada dodaje bogat, neodoljiv ukus. Nećete ni primetiti da su napravljeni od mahunarki! Najbolje od svega – priprema je jednostavna i ne zahteva posebne kulinarske veštine.

Saveti:

Za dodatni ukus, dodajte prstohvat cimeta ili morske soli.
Ako volite hrskavije kolačiće, ostavite ih nekoliko minuta duže u rerni.
Čuvajte ih u zatvorenoj posudi do 5 dana, ili zamrznite za duže skladištenje.

Isprobajte ovaj recept i uživajte u zdravim, domaćim kolačićima koji će vas osvojiti na prvi zalogaj!

U blenderu ili multipraktiku pomešajte leblebiju, puter od orašastih plodova, zaslađivač, vanilu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kokosovo ulje. Blendajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Nežno umešajte komadiće čokolade u smesu.

Zagrejte rernu na 175°C. Kašikom vadite testo i oblikujte kolačiće na plehu obloženom papirom za pečenje. Lagano ih pritisnite prstima ili kašikom da dobiju oblik. Pecite 12-15 minuta, dok ivice ne postanu zlatno smeđe. Ostavite kolačiće da se hlade 5-10 minuta na plehu, zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Po želji, pre pečenja pospite dodatnim komadićima čokolade.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za savršeno kremast humus Izvor: TikTok/myhealthydish