Sastojci:
- 300 ml vode
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 3 kašike džema (šljiva, kajsija ili po izboru)
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika kakaoa
- 250 g brašna
- 100 g posne čokolade za glazuru
- 2 kašike ulja za glazuru
Priprema:
Medeno srce je klasik među kolačima – mekan, sočan i bogat ukusom. Ova posna verzija se pravi bez mlečnih proizvoda i jaja, ali je i dalje neverovatno ukusna, sa mirisom meda, cimeta i čokolade.
U dubljoj činiji pomešajte vodu, šećer i ulje. Mešajte dok se šećer ne otopi. Dodajte džem, cimet, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite. Postepeno dodajte brašno, neprestano mešajući dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
Rernu zagrejte na 180°C. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 25-30 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva.
Otopite posnu čokoladu sa 2 kašike ulja na pari ili u mikrotalasnoj. Prelijte preko ohlađenog kolača i ostavite da se stegne.
Bonus video