Sastojci:
- 340 g brašna
- 130 ml gazirane mineralne vode
- 125 ml ulja
- 1 kašičica vanilinog šećera
- bilo kakav džem ili marmelada po želji
Recept za domaće posne kiflice:
Kako biste napravili posne kiflice, prvo u činiji pomešajte vodu, puter i vanilin šećer. Dodajte brašno i zamesite testo. Dobićete veliku loptu. Podeliti testo na tri dela. Svaki deo razvaljajte u krug prečnika oko 30 cm.
Isecite krug ga na 12 trouglova. Stavite fil na širu stranu svakog trougla, pa zarolajte u kiflicu, tako da uži deo ostane spolja. Pecite kiflice u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta dok ne porumene. Vruće pospite šećerom u prahu. Uživajte! Možda će vas zanimati i recept za slatke kiflice sa ratlukom.
Pročitajte kako se prave domaće kiflice sa džemom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu