Zebra čizkejk – savršena kombinacija vanile i čokolade

Ovaj recept za zebra čizkejk će oduševiti sve goste kada ga probaju.

zebra čizkejk.jpg
zebra čizkejk Foto: Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Sastojci:

Za bazu:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 2 kašike nezaslađenog kakao praha
  • 125 g putera

Za punjenje:

  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike nezaslađenog kakao praha
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 250 g maskarponea
  • 120 g rikote
  • 200 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Zebra čizkejk je elegantan i ukusan desert koji kombinuje klasičan kremasti ukus čizkejka sa atraktivnim šarama u dve boje. Ova torta ne samo da izgleda impresivno, već je i jednostavna za pripremu. Kombinacija bogatog maskarponea, rikote i kakao praha stvara savršen balans između nežne vanile i bogate čokolade. Savršen je za sve prilike – bilo da želite da impresionirate goste ili jednostavno da uživate u desertu kod kuće.

Za savršen zebra efekat, smese sipajte naizmenično u centar kalupa i pecite na 180°C, a nakon pečenja ostavite čizkejk da se postepeno hladi.

Pomešajte mleveni keks, kakao i puter pa utisnite na dno kalupa. Stavite u frižider dok pripremate ostalo. Umutite belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi umutite žumanca, šećer i vanilu dok ne posvetle. Dodajte maskarpone, rikotu i pavlaku za kuvanje i mutite dok ne postane glatko. Podelite fil na dva dela. U prvi deo dodajte 4 kašike brašna i izmešajte. U drugi deo dodajte 2 kašike brašna i 2 kašike kakaa, pa izmešajte. Lagano umešajte umućena belanca u obe smese.

U kalup naizmenično sipajte po dve kašike bele i tamne smese u centar, da dobijete šareni efekat. Pecite na 180°C oko 50 minuta.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za čizkejk tiramisu Izvor: Instagram/giallozafferano