Mirisni kolačići sa jabukama i cimetom

Ovi kolačići sa jabukama i cimetom jednostavni su za pripremu, a pružaju onaj poznati, domaći ukus koji svi volimo.
Kolačići sa jabukama Foto: Printscreen/Youtube/Sweet Recipes

Sastojci:

  • 3 jabuke
  • 2 kašike putera 
  • 50 g šećera 
  • Cimet po ukusu
  • 1 kašika limunovog soka

Za testo:

  • 2 jajeta
  • 1/4 kašičice soli
  • 100 g šećera 
  • 100 g putera
  • 320 g brašna 
  • 1 kašika praška za pecivo

Priprema:

Kad vam zatreba nešto brzo, mirisno i domaće, ovi kolačići sa jabukama i cimetom su pravi izbor. Lako se prave, mirišu na detinjstvo i savršeni su uz šolju kafe, čaja ili kao slatki zalogaj za poneti.

Savet:

Za dodatnu aromu možete u smesu dodati prstohvat muskatnog oraščića ili malo vanile. A ako volite hrskaviju koricu – pre pečenja pospite vrhove sirovih kolačića sa malo smeđeg šećera.

Oljuštite i očistite jabuke, pa ih isecite na sitne kockice.

Na tiganju istopite 2 kašike putera, dodajte jabuke, 50 g šećera, cimet i limunov sok. Dinstajte 5–7 minuta dok jabuke ne omekšaju i tečnost ne ispari. Ostavite da se prohlade.

U posebnoj činiji umutite jaja, so i 100 g šećera dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodajte omekšali puter i sjedinite. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, mešajući dok ne dobijete meko, ali neljepljivo testo.

Umešajte dinstane jabuke i rukama oblikujte male kuglice ili ravne kolačiće. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 12–15 minuta, dok blago ne porumene. Ostavite da se prohlade, pa po želji pospite prah šećerom.

Bonus video

This browser does not support the video element.

domaći keks sa jabukama Izvor: instagram/cookistwow