Čokoladni tart sa kikiriki puterom

Ovaj tart sa kikiriki puterom i čokoladom nestaje sa stola brže nego što mislite.
Čokoladni tart sa kikiriki puterom Foto: Printscreen/Youtube/Laura in the Kitchen

Sastojci:

Za osnovu:

  • 1 gotova čokoladna kora od mlevenog keksa (za tart prečnika 23 cm)

Za fil:

  • 1 šolja glatkog kikiriki putera
  • 1 šolja šećera u prahu
  • 225 g krem sira 
  • 2 kašičice vanile
  • na vrh kašičice soli
  • 1 šolja slatke pavlake umućene sa: 1 kašičicom instant pudinga od vanile i 2 kašike šećera u prahu ili 225 g gotove šlag pene 

Za dekoraciju:

  • 120 g čokoladnih kapljica 
  • 1 šolja slatke pavlake umućene sa: 1 kašičicom instant pudinga od vanile i 2 kašike šećera u prahu ili 225 g šlag pene

Priprema:

Savršeno kremast, neodoljivo čokoladan i gotov bez puno muke – ovaj tart je pravi hit na svim okupljanjima. Ako tražite brzu i efektnu poslasticu za praznike ili goste, ovo je recept za vas.

Savet:

Ako koristite instant puding u pavlaci, kolač će biti stabilniji i krem čvršći. Ovo je odličan trik da šlag duže zadrži oblik.

Umutite kikiriki puter, krem sir, šećer u prahu, vanilu i so dok ne dobijete glatku smesu. Pažljivo umešajte umućenu pavlaku ili šlag penu dok fil ne postane vazdušast. Sipajte fil u pripremljenu čokoladnu koru i poravnajte kašikom ili spatulom.

Otopite čokoladne kapljice na pari ili u mikrotalasnoj. Ostavite da se malo prohlade pa prelijte preko fila. Na kraju dodajte umućenu pavlaku ili šlag kao gornji sloj. Tart stavite u frižider da se stegne, najmanje 4 sata ili preko noći.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Japanski čizkejk od čokolade  Izvor: Instagram/foodiies_lifee