Sastojci:
Za osnovu:
- 1 gotova čokoladna kora od mlevenog keksa (za tart prečnika 23 cm)
Za fil:
- 1 šolja glatkog kikiriki putera
- 1 šolja šećera u prahu
- 225 g krem sira
- 2 kašičice vanile
- na vrh kašičice soli
- 1 šolja slatke pavlake umućene sa: 1 kašičicom instant pudinga od vanile i 2 kašike šećera u prahu ili 225 g gotove šlag pene
Za dekoraciju:
- 120 g čokoladnih kapljica
- 1 šolja slatke pavlake umućene sa: 1 kašičicom instant pudinga od vanile i 2 kašike šećera u prahu ili 225 g šlag pene
Priprema:
Savršeno kremast, neodoljivo čokoladan i gotov bez puno muke – ovaj tart je pravi hit na svim okupljanjima. Ako tražite brzu i efektnu poslasticu za praznike ili goste, ovo je recept za vas.
Umutite kikiriki puter, krem sir, šećer u prahu, vanilu i so dok ne dobijete glatku smesu. Pažljivo umešajte umućenu pavlaku ili šlag penu dok fil ne postane vazdušast. Sipajte fil u pripremljenu čokoladnu koru i poravnajte kašikom ili spatulom.
Otopite čokoladne kapljice na pari ili u mikrotalasnoj. Ostavite da se malo prohlade pa prelijte preko fila. Na kraju dodajte umućenu pavlaku ili šlag kao gornji sloj. Tart stavite u frižider da se stegne, najmanje 4 sata ili preko noći.
Bonus video