Sastojci:
- 310 g brašna
- 4 g praška za pecivo
- 120 g putera
- 1 jaje + 60 g šećera
Za sloj voća:
- 1 kg suvih šljiva
- 50 ml limunovog soka
- 20 g šećera
Za fil:
- 600 g krem sira
- 250 g maskarpone sira
- 110 g šećera
- 200 g slatke pavlake
- prstohvat vanilinog šećera
- 3 jajeta
- 50 g skroba
Recept za čizkejk sa šljivama:
Kako biste napravili čizkejk, prvo u činiju sipajte brašno. Zatim dodajte iseckani puter i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte prstima. Zatim u činiji razbijte jaje i dodajte šećer pa dobro izmutite. Zatim tu smesu sipajte preko smese brašna i dobro mesite dok ne dobijete testo.
Ubacite smesu testa u kalup od 26 cm i lepo rasporedite. Potom isecite šljive i očistite od koštica, prelijte sokom od limuna i šećerom, pa kuvajte. U međuvremenu u činiju sipajte 600 g krem sira, maskarpone sir, šećer, vanilin šećer, jaja i skrob, pa mutite mikserom.
Preko testa sipajte kuvane šljive i rasporedite ih lopaticom, a preko toga sloj sa krem sirom. Pospite sa malo testa koje ste odvojili i pecite u rerni na 180 stepeni C oko 50 minuta. Izvadite iz rerne, pustite da se prohladi i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i nutela mini čizkejk.
Pročitajte kako se pravi čizkejk od bresaka koji se servira u kornetima
BONUS VIDEO
StvarUkusa