Sastojci:
Za fil:
- 225 g krem sira, omekšanog
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 120 ml slatke pavlake
Za sloj od bresaka:
- 470 g bresaka, isečenih na kriške
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašika kukuruznog skroba
- ½ kašičice cimeta
- ¼ kašičice muskatnog oraščića
- 1 kašičica limunovog soka
Za mrvičasti sloj:
- 120 g mlevenog keksa
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike putera, otopljenog
Za sastavljanje:
- 6–8 korneta
Recept za čizkejk od bresaka:
Kako biste napravili čizkej, u činiji umutite krem sir dok ne postane glatko. Dodajte šećer u prahu i vanilu, pa nastavite da mutite dok ne postane penasto. U posebnoj činiji, umutite slatku pavlaku dok se ne formiraju meki vrhovi. Lagano je umešajte u smesu od krem sira. Ohladite u frižideru dok pripremate breskve.
Za sloj od bresaka, stavite breskve, smeđi šećer, kukuruzni skrob, cimet, muskatni oraščić i limunov sok u šerpu na srednjoj vatri.
Kuvajte 5–7 minuta, često mešajući, dok se ne zgusne i ne postane poput sirupa. Ostavite da se potpuno ohladi.
Za mrvičasti sloj, pomešajte mleveni keks, smeđi šećer i cimet. Dodajte otopljeni puter dok se ne sjedini. Ostavite sa strane da se ohladi. Zatim kašikom stavite sloj breskvi na dno svakog korneta.
Kašikom ili špricem sipajte smesu za čizkejk dok se ne napuni do vrha. Dodajte još jednu kašiku bresaka preko sloja čizkejka. Obilno pospite slojem od keksa. Uživajte! Možda ćete želeti da iskoristite sezonu jagoda i napravite najukusniji čizkejk.
Pročitajte kako se prave čizkejk američke palačinke
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije