Sastojci (za oko 4 korneta):
- 200 ml veoma hladne slatke pavlake
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 60 ml nezaslađenog kondenzovanog mleka
- 80 g crne čokolade
- (opciono) čokoladni komadići
Priprema:
Ako volite domaće slatkiše koji su i jednostavni i efektnog izgleda, ovaj recept za sladoled u čokoladnom kornetu iz kese biće pravo otkriće. Uz malo strpljenja dobijate kremasti, bogati sladoled poslužen u hrskavoj čokoladnoj korpici – a sve to pravite pomoću običnih poslastičarskih kesa. Ovaj trik je odličan za letnje zabave, rođendane, ili kada jednostavno želite da iznenadite ukućane nečim posebnim.
Umutite dobro rashlađenu pavlaku mikserom dok ne postane čvrst i vazdušast šlag. Dodajte ekstrakt vanile i kondenzovano mleko, pa lagano umešajte špatulom da masa ostane penasta.
Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Sipajte po 4–5 kašika otopljene čokolade u svaku trouglastu poslastičarsku kesu. Pritisnite kesu između dlanova kako bi se čokolada ravnomerno rasporedila po unutrašnjim ivicama kese. Stavite kese u zamrzivač da se čokolada stegne – to će biti čokoladni korneti. U međuvremenu, ako želite dodatak, umešajte čokoladne komadiće u fil. Ostavite fil u frižider na sat vremena da se stegne. Pažljivo napunite ohlađene čokoladne kese filom. Vratite ih u zamrzivač dok se ne stegnu i ne postanu kao pravi sladoled u kornetu. Po želji, ukrasite dodatnom čokoladom, orasima ili šarenim mrvicama.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini