Sastojci (za oko 4 korneta):

  • 200 ml veoma hladne slatke pavlake
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 60 ml nezaslađenog kondenzovanog mleka
  • 80 g crne čokolade
  • (opciono) čokoladni komadići

Priprema:

Ako volite domaće slatkiše koji su i jednostavni i efektnog izgleda, ovaj recept za sladoled u čokoladnom kornetu iz kese biće pravo otkriće. Uz malo strpljenja dobijate kremasti, bogati sladoled poslužen u hrskavoj čokoladnoj korpici – a sve to pravite pomoću običnih poslastičarskih kesa. Ovaj trik je odličan za letnje zabave, rođendane, ili kada jednostavno želite da iznenadite ukućane nečim posebnim.

Savet:

Koristite veoma hladan šlag i mešajte nežno kako bi fil ostao vazdušast. Kondenzovano mleko dodaje potrebnu slatkoću bez dodatnog šećera, a kese su sjajna fora za sladoled u domaćem kornetu bez pečenja!

Umutite dobro rashlađenu pavlaku mikserom dok ne postane čvrst i vazdušast šlag. Dodajte ekstrakt vanile i kondenzovano mleko, pa lagano umešajte špatulom da masa ostane penasta.

Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Sipajte po 4–5 kašika otopljene čokolade u svaku trouglastu poslastičarsku kesu. Pritisnite kesu između dlanova kako bi se čokolada ravnomerno rasporedila po unutrašnjim ivicama kese. Stavite kese u zamrzivač da se čokolada stegne – to će biti čokoladni korneti. U međuvremenu, ako želite dodatak, umešajte čokoladne komadiće u fil. Ostavite fil u frižider na sat vremena da se stegne. Pažljivo napunite ohlađene čokoladne kese filom. Vratite ih u zamrzivač dok se ne stegnu i ne postanu kao pravi sladoled u kornetu. Po želji, ukrasite dodatnom čokoladom, orasima ili šarenim mrvicama.

Bonus video

Sladoled od banane bez šećera Izvor: Sladoled od banane bez šećera