Bezglutenski čokoladni rolat od 6 sastojaka

Naučite kako da napravite bezglutenski čokoladni rolat od samo 6 sastojaka – bez brašna i glutena, a sočan i raskošan u ukusu.
Bezglutenski čokoladni rolat od 6 sastojaka Foto: Printscreen/Youtube/One day recipe

Ovaj rolat je lagan, sočan i raskošno čokoladan, a ne sadrži ni brašno ni gluten. Priprema je jednostavna i brza, pa ga možete napraviti i kad nemate puno vremena. Uz maskarpone i orahe dobijate desert koji se topi u ustima i oduševljava na prvi zalogaj.

Osnovne informacije

Kuhinja: Internacionalna

Tip jela: Desert

Porcije/Količina: 6–8 parčića

Ukupno vreme pripreme: 35 minuta

Težina: Lako

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • 50 g mlevenih oraha 
  • 250 g maskarpone sira
  • 60 g crne čokolade
Savet:

Uvijajte koru dok je još topla – tako ćete sprečiti pucanje prilikom kasnijeg filovanja.

Priprema:

Napravite koru

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte šećer i žumanca pa kratko sjedinite. Dodajte kakao prah i mlevene orahe, pa lagano umešajte.

Ispecite koru

Prebacite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 12–15 minuta na 180°C. Odmah po vađenju urolajte koru zajedno s papirom i ostavite da se prohladi.

Pripremite fil

Otopite crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Pomešajte mascarpone i otopljenu čokoladu dok ne dobijete gladak fil.

Formirajte rolat

Pažljivo odmotajte ohlađenu koru. Namažite je filom. Ponovo urolajte i ostavite u frižideru najmanje sat vremena da se stegne.

Bonus video

This browser does not support the video element.

jednostavan tiramisu rolat Izvor: instagram/cookistwow