Sastojci:

Za čokoladnu koru:

  • 100 g brašna
  • 1 kašika kakao praha
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 4 kašike mleka

Za karamel bez pavlake:

  • 150 g šećera
  • 50 g putera
  • 70 g toplog mleka
  • Prstohvat soli
  • 100 g neslanog kikirikija

Za krem:

  • 200 g slatke pavlake 
  • 200 g krem sira 

Za čokoladnu glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 70 g toplog mleka
  • 4 kašike seckanog kikirikija

Priprema:

Ako volite slatkiše koji spajaju čokoladu, karamel i kikiriki – ovaj rolat je prava poslastica za vas. Podseća na čuveni Snikers, ali u kremastoj i sočnoj rolat varijanti. Pravi se jednostavno, a rezultat je spektakularan.

Savet:

Ako želite dodatnu hrskavost, kratko prepecite kikiriki na suvom tiganju pre nego što ga dodate u karamel ili kao posip. Takođe, rolat možete zamrznuti i služiti kao ledeni dezert leti!

Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok masa ne postane svetla i penasta. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Postepeno dodajte suve sastojke u umućena jaja, pa ulijte mleko. Izlijte smesu na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Pečenu koru urolajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi.

Rastopite šećer na srednjoj vatri bez mešanja dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte puter i mešajte dok se ne sjedini, zatim sipajte toplo mleko i kuvajte još minut-dva. Na kraju dodajte prstohvat soli i kikiriki. Ostavite da se prohladi.

Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag, pa dodajte krem sir i kratko umutite dok se sve lepo ne sjedini.

Pažljivo razvijte ohlađenu koru, premažite je karamelom sa kikirikijem, zatim nanesite sloj krema. Urolajte čvrsto, obmotajte prozirnom folijom i ostavite u frižideru da se stegne (minimum 2 sata).

Otopite čokoladu sa toplim mlekom i promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte preko ohlađenog rolata i pospite seckanim kikirikijem.

Bonus video

01:00
Snikers čizkejk Izvor: Instagram/pp.kbzu_