Sastojci:
za biskvit:
- 400 ml mleka
- 4 jaja
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 30 g putera
- prstohvat soli
Sastojci za krem:
- 500 ml mleka
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 40 g kukuruznog skroba
- 70 g putera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Ovaj kremasti rolat sa poslastičarskim filom je savršena kombinacija mekanog biskvita i bogatog, nežnog krema koji se topi u ustima. Idealna poslastica za svaku priliku, lako se pravi, a uvek ostavlja utisak domaće slatke čarolije. Pripremite ga za porodične slave, nedeljni desert ili kad god poželite nešto posebno i ukusno.
U posudu sipajte mleko, dodajte jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Sve dobro umutite. Dodajte puter i još jednom promešajte. Sipajte smesu u kalup obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 15-20 minuta, dok biskvit ne porumeni i ne bude pečen. Izvadite, ostavite da se malo ohladi, pa pažljivo urolajte uz pomoć papira za pečenje i ostavite da se ohladi skroz.
U manju šerpicu sipajte mleko i vanilin šećer, zagrejte do vrenja. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom i kukuruznim skrobom dok ne dobijete glatku smesu. Polako dodajte toplu mlečnu mešavinu u jaja, mešajući da se ne stvore grudvice. Vratite sve na tihu vatru i kuvajte dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre i umešajte puter dok se ne rastopi i sjedini sa kremom. Ostavite da se ohladi.
Rolat pažljivo odmotajte, premažite kremom, pa ponovo urolajte. Po želji pospite šećerom u prahu ili ukrasite po želji.
Bonus video
