Mafine možete da napravite na milion načina, a naš današnji predlog su ovi neodoljivi sa ukusom čuvene čokoladice. Ako volite snikers, ovi mafini će vam se definitivno dopasti. Mekani biskvit punjen je karamelom sa kikirikijem, pa preko ide najlepši čokoladni krem. Nećete se zaustaviti na jednom komadu, a ovako pripremljeni čokoladni mafini su super za sve prilike.
- Sastojci:
- Za karamel fil:
- 85 g šećera
- 40 g putera
- 60 ml slatke pavlake
- prstohvat soli
- 70 g pečenog kikirikija
- Za testo:
- 1 manje jaje
- 70 g šećera
- 50 g ulja
- 45 ml mleka
- 55 ml jogurta
- 80 g brašna
- 1 kašika kakaoa
- 2,5 g sode bikarbone
- Za krem:
- 100 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 200 g maskarpone sira
- 20 g šećera u prahu
- Još:
- 10 g čokolade
- 50 ml mleka
- 10 ml ulja
- 20 g kikirikija
Priprema:
U tiganju istopite šećer, pa dodajte puter i mešajte dok se i on ne istopi. Kada krene da ključa sipajte slatku pavalaku koju ste zagrejali i nastavite da kuvate, uz brzo mešanje. Kada dobijete glatku smesu dodajte seckani kikiriki i so, pa promešajte i ostavite da se ohladi. Umutite jaje sa šećerom, pa sipajte ulje, jogurt i mleko. Lepo sjedinite. Dodajte prosejano brašnoi kakao, kao i sodu bikarbonu. Kalup za mafine obložite paprinim kalupima, pa sipajte testo (nemojte da napunite do vrha). Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20-25 minuta. Izdubite vrh na mafinima, pa napunite karamel kremom. Otopite slatku pavlaku sa čokoladom (70 ml), a maskarpone umutite sa slatkom pavlakom (30 ml) i šećerom u prahu. Dodajte istopljenu čokoladu u beli fil i umutite mikserom. Ukrasite mafine, pa stavite u frižider na sat vremena. Za to vrem otopite čokoladu sa mlekom i uljem, pa dodajte sekcani kikiriki. Dobijenom smesom dodatno ukrasite mafine.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus