Sastojci:

Za čokoladni biskvit:

  • 60 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • 3 jajeta
  • 90 g šećera
  • Prstohvat soli
  • pola kašičice praška za pecivo

Za krem:

  • 200 g slatke pavlake
  • 200 g krem sira
  • 30 g šećera

Za čokoladnu glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike mleka

Priprema:

Mekani biskvit od kakaa, nežan krem od pavlake i sira, pa sve prelivano čokoladnom glazurom – ovaj rolat je idealan za sve prilike, od nedeljnog ručka do rođendanske trpeze. Lako se priprema i još lakše nestaje sa tanjira.

Savet:

Ako želite da biskvit ostane savitljiv i ne puca prilikom motanja, odmah ga uvijte dok je još topao i ostavite da se hladi u tom obliku.

Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok ne postanu svetla i penasta. Dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo pa lagano umešajte spatulom. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.

Odmah po vađenju iz rerne uvijte biskvit u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi.

Umutite pavlaku sa šećerom dok ne postane čvrsta, pa lagano umešajte krem sir dok ne dobijete gladak fil. Ohlađeni biskvit razvijte, premažite kremom i pažljivo urolajte.

Otopite čokoladu sa mlekom na pari ili laganoj vatri dok ne postane glatka. Prelijte rolat glazurom i ostavite da se stegne u frižideru najmanje 1 sat.

 Bonus video

00:54
jednostavan tiramisu rolat Izvor: instagram/cookistwow