Sastojci:
Za koru:
- 3 jajeta
- 1 kašika vanilin šećera
- prstohvat soli
- 1 manja čaša jogurta sa ukusom vanile (125 g)
- 1 manja čaša jogurta šećera
- 1 manja čaša jogurta ulja
- 3 čaše od jogurta brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 3 kašike mleka
- 2 kašike kakaoa
Za glazuru:
- 60 g crne čokolade
- 150 g mlečne čokolade
- 4 kašike mleka
- 1 kašika putera
- 70 g mlevenih badema
Priprema:
Ako tražite jednostavan zebra kolač koji se pravi bez vage, a topi se u ustima i ima bogatu čokoladnu glazuru – ovaj recept će vas oduševiti na prvi zalogaj.
Umutite jaja sa prstohvatom soli i vanilin šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte jogurt, šećer, ulje, pa sve sjedinite. Postepeno umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Podelite smesu na 2 dela i u drugi umešajte kakao i mleko. Sipajte smesu naizmenično u kalup kašiku po kašiku da biste kad se ispeče dobili efekat zebra kolača. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 30–35 minuta.
U međuvremenu otopite crnu i mlečnu čokoladu sa mlekom, dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi. Umešajte mlevene bademe i ostavite da se glazura kratko prohladi. Prelijte ohlađen kolač glazurom i ostavite da se stegne.
Bonus video
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije