Kolač sa kruškama posut krckavim pahuljicama

Kolač sa kruškama posut krckavim pahuljicama je lagan, zdraviji i potpuno bez glutena. Možete ga praviti i sa drugim voćem, pa je uvek dobar izbor za brzi domaći dezert.
Kolač sa kruškama Foto: Printscreen/Youtube/One day recipe

Ovaj kolač spaja sočne kruške i laganu biskvitnu osnovu sa hrskavom koricom od ovsenih pahuljica. Priprema je jednostavna, a rezultat je desert koji se može služiti i topao i hladan. Uz kuglu sladoleda od vanile postaje pravi gurmanski užitak.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: kolač

Porcije/Količina: 6–8 parčića

Ukupno vreme pripreme: oko 55 minuta

Težina: lako

Sastojci:

Za biskvit

  • 200 g običnog jogurta (može i aromatizovan)
  • 3 jaja
  • 40 g kukuruznog skroba
  • 40 g bademovog brašna
  • 60 g šećera
  • 125 g krušaka u sirupu (ili zrelih svežih krušaka)

Za krckavu koricu

  • 50 g putera
  • 50 g ovsenih pahuljica
  • 40 g šećera
  • malo sirupa od krušaka + 1 kašika običnog jogurta
Savet:

Ako koristite sveže kruške, neka budu zrele, jer će kolač biti sočniji i aromatičniji.

Priprema:

Pripremite biskvit

Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte jogurt, kukuruzni skrob i bademovo brašno pa sjedinite. Na kraju ubacite iseckane kruške i lagano promešajte. Sipajte smesu u podmazan kalup.

Napravite krckavu koricu

U šerpici otopite puter. Dodajte ovsene pahuljice, šećer, sirup od krušaka i kašiku jogurta. Mešajte dok se masa ne poveže i postane zrnasta.

Složite i pecite

Preko biskvitne smese ravnomerno rasporedite hrskavi preliv. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 35–40 minuta, dok kolač ne porumeni. Ostavite da se prohladi i poslužite samostalno ili uz kuglu sladoleda od vanile.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za naopačke kolač sa kruškama Izvor: TikTok/_gianlu01_