Sastojci:
- 700 g krušaka
- 150 g smeđeg šećera
- 20 ml ruma
- pola soka od limuna
- 100 g mekog putera
- 2 jajeta
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 ml mleka
Priprema kolača:
Kruške ogulite, uklonite semenke i isecite ih. Pomešajte ih u velikoj činiji sa 50 g smeđeg šećera, rumom i limunovim sokom. U većoj činiji umutite mikserom puter i 100 g smeđeg šećera dok smesa ne postane kremasta. Dodajte jaja i ponovo mutite.
Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa mešajte dok ne bude glatko i bez grudvica. Dodajte mleko i ponovo mešajte dok ne dobijete glatku i homogenu smesu. Na kraju umešajte 2/3 krušaka u smesu.
Sipajte testo u kalup obložen papirom za pečenje. Po vrhu poređajte preostale kriške kruške u kružnom obliku i pospite šakom smeđeg šećera. Pecite na 180°C oko 45 minuta.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Brze pogačice sa sirom od 4 sastojka - uspevaju iz prve
Salata sa prženim jajima, piletinom i kupusom
Piletina u sosu od meda i senfa
Carski drobljenac - mekano testo kao za palačinke, a lakše se pravi