SLATKE DOMAĆE BUHTLE, MEKANE KAO PAMUK! Napunite ih omiljenim džemom i obradujte ukućane, prave se brzo i lako!

Domaće buhtle se brzo pripremaju i uvek uspevaju.

Shutterstock

Domaće kiflice uvek su popularne u srpskoj kuhinji, bilo da ih pravite slane ili slatke, svi ih obožavaju. Napravite sličnu varijantu - buhtlice sa punjenjem po želji, biće odličan doručak uz šolju mleka.

Proces pripreme je brz, pomešate sastojke i zamesite, a potom se bavite drugim, važnijim ili zabavnijim stvarima dok testo posao "obavlja samo" - nadođe u vangli, pa još jednom u plehu i onda se kratko peče. Obradujte ukućane, recept je u nastavku.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 g margarina
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje
  • punjenje po izboru: džem, krem..
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u dubljoj vangli i zamesite testo. Pokrijte krpom i stavite u frižider da se malo stegne - oko 20 minuta. Zatim razvucite testo, isecite ga na pravougaonike iste veličine i na svaki stavite kašičicu punjenja po želji. Urolajte i poređajte u prethodno namašćen pleh. Zagrejte rernu na 180 stepeni, a za to vreme ostavite buhtle da odstoje u plehu i još malo nadođu. Pecite ih oko 15 minuta, treba da ostanu bele. Kada se ispeku uvaljajte ih u prah šećer.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs