Ako volite lenju pitu ili neki kolač sa jabukama, ovaj recept će vas oduševiti. Umesto gotovih kora ili testa koristite hleb. Ne postoji osoba koja ne voli hleb, a kada se pomeša sa fenomenalnim filom od jabuka dobijete poslasticu kojoj niko neće moći da odoli. Lako se pravi, uspeće vam iz prvog pokušaja, a odličan je desert i kada vam dođu prijatelji.
Sastojci:
- 12 kriški hleba
- 400 g jabuka
- 6 jaja
- 50 g šećera
- 400 ml slatke pavlake
- 150 ml mleka
Za dekoraciju:
- 100 ml slatke pavle
- 10 g crne čokolade
- nana
- malo ribizla
Priprema:
Hlebu isecite ivicu, a zatim poređajte u puterom premazanu tepsiju veličine 18x8 cm. Poređajte po ivici i po dnu. Jaja umutite, pa dodajte slatku pavlaku, mleko i šećer i ponovo umutite. Jabuke oljuštite i isecite na kockice, pa sipajte preko hleba. Pecite u rerni na 175°C oko 65 minuta. Umutite slatku pavlaku, pa ukrasite gotov kolač. Izrendajte čokoladu preko i ako želite ukrasite nanom i ribizlom.
Izvor: Stvar ukusa