Napravite jednu od najukusnijh letnjih slatkih pita. U tiganju propržite breskve, pa ih preklopite testom koje ste napravili u blenderu. Na kraju zapecite i eto savršenog letnjeg deserta koji će se sigurno dopasti svima. Ovako prirpemljenu slatku pitu sa breskvama služite sa sladoledom od vanile za još bolji ukus.
Sastojci:
- Za koru:
- 200 g brašna
- 80 g putera
- 2 žumanceta
- 50 g šećera u prahu
- 1 kašika mleka
- Za fil od breskve:
- 4 breskve
- 60 g putera
- 4 kašike šećera
- 1 kašika limunovog soka
Recept za pitu sa breskavama:
U blender stavite brašno, hladan puter, žumance, šećer u prahu i mleko. Sve dobro izblendirajte dok ne dobijete testo. Izvadite iz blendera i formirajte loptu, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Za to vreme napravite fil tako što ćete oprati breskve, pa im uklonite košticu. U tiganju istopite puter, pa dodajte breskve isečene na kriške. Ostavite par minuta, pa pospite šećerom i sipajte sok od limuna. U tespiju stavite breskve, a preko preklopite testom koje ste razvukli na pobrašnjenoj površini. Blago pritisnite testo na ivicu pleha, pa koru izbockajte viljuškom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
Pročitajte i ovo: Tiramisu sa breskvama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.