Čuvena italijanska poslastica - tiramisu - sa sezonskim voćem. Postoji bezbroj varijanti tiramisua, jedna od omiljenijih - pored originala - jeste sa malinama, a mi vam predlažemo da probajte ovu sa breskvama. Savršeno osvežavajuća, idealna za letnja popodneva. Obradujte ukućane i spremite im ovaj kolač jednostavne i lake pripreme!
- Sastojci:
- 3 veće breskve, oljuštene, očišćene i iseckane na tanke kolutove
- 250 g piškota
- 250 g kremastog sira
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 250 ml slatke pavlake (za šlag)
- 1 šolja jake espreso kafe, ohlađene
- kakao u prahu za posipanje
Priprema:
U jednoj posudi, umutite žumanca sa polovinom šećera dok ne dobijete svetložutu kremastu smesu. Dodajte sir i vanilu, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete gladak krem. U drugoj posudi, umutite belanca sa preostalim šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Umutite slatku pavlaku (šlag) dok ne postane čvrsta. Postepeno dodajte umućena belanca u kremastu smesu od sira. Nežno mešajte kako biste sačuvali vazdušastu teksturu. Dodajte umućenu pavlaku u smesu i nežno sjedinite.
Uzmite pravougaonu posudu za služenje i umočite svaku piškotu u ohlađenu kafu, brzo s obe strane, i ređajte na dno posude, pokrivajući celu površinu. Preko piškota stavite deo fila sa sirom, zatim ravnomerno rasporedite iseckane breskve. Ponovite slojeve piškota, fila i breskvi dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem fila na vrhu.
Stavite tiramisu u frižider i ostavite da se ohladi i stegne najmanje 4 sata ili preko noći. Pre služenja, po želji pospite površinu tiramisua kakaom u prahu. Uživajte u osvežavajućem tiramisuu sa breskvama!
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom