Uživajte u osvežavajućoj i slatkoj torti od palačinaka sa filom od krem sira, jagoda i borovnica!

  • Sastojci:
  • Za palačinke:
  • 2 šolje brašna
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta
  • 2 šolje mleka
  • 2 kašike putera (otopljenog), plus dodatno za pečenje palačinki
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • Za fil:
  • 250 g krem sira
  • 1/4 šolje šećera
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta
  • 1 šolja svežih jagoda (opranih, očišćenih i naseckanih)
  • 1/2 šolje svežih borovnica

Priprema:

Palačinke: U većoj posudi, sjedinite brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U posebnoj posudi, umutite jaja, mleko, otopljeni puter i vanilin šećer. Polako dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Zagrejte tiganj na srednju temperaturu i dodajte malo putera da se otopi. Vadite kutlačom testo i pecite palačinke dok ne utrošite sav materijal.

Fil: U posudi umutite krem sir, šećer i vanilin ekstrakt dok ne dobijete glatku smesu. Iseckane jagode i borovnice dodajte u fil i promešajte da se ravnomerno rasporede.

Slaganje torte: Okrugli kalup sa okvirom koji se skida obložite palačinkama, tako da prelaze preko okvira. Ređajte sojeve - fil, pa plačinke. Kad dođete do vrha, na unutra preklopite palačinke koje "vire", tako da zatvorite tortu. Ukrasite sredinu voćem i stavite u frižider da se dobro ohladi, na otprilike 2 sata. Nakon toga uklonite obruč i secite na kriške i služite.

BONUS VIDEO:

Pečena palačinka sa jagodama Instagram/crowded_kitchen

Izvor: Stvar ukusa