Sastojci:
- 4 kašike putera, otopljenog
- 340 g testenine
- 470 g svežeg sira
- 470 g kisele pavlake
- 4 velika jajeta
- 160 g šećera
- 1 1/2 kašičica vanilinog ekstrakta
- 1 1/4 kašičice mlevenog cimeta
- 240 g suvog grožđa
- 1 kašika šećera
Recept za zapečenu slatku pastu sa cimetom i suvim grožđem:
Za ovaj desert zagrejte rernu na 180 ° C. Namažite maslacem posudu za pečenje. Ostavite na stranu. Skuvajte testeninu, ocedite i vratite u lonac. Dodajte preostale 4 kašike otopljenog putera i dobro promešajte testeninu.
Za kremu, u blenderu izblendirajte sveži sir, pavlaku, jaja, šećer, vanilu i 1/4 kašičice cimeta, dok smesa ne postane glatka, oko 1 minut. Dodajte mešavinu sira u rezance sa puterom i dobro promešajte da se obloži. Umešajte suvo grožđe. Sipajte mešavinu rezanaca u pripremljenu posudu za pečenje i zagladite vrh lopaticom.
U maloj posudi pomešajte preostalu 1 kašiku. šećera i preostala 1 kašičicu cimeta. Pospite ravnomerno po površini. Pecite dok pasta ne postane čvrsta, a vrh ne porumeni oko 50 minuta.
Pustite da se ohladi na rešetki najmanje 10 minuta. Zatim isecite na kvadrate i servirajte toplo ili na sobnoj temperaturi. Možda ćete želeti da napravite i domaći kolač sa jabukama.
Pročitajte kako se pravi brauni kolač sa jabukama
BONUS VIDEO
StvarUkusa