Ukusan i osvežavajući letnji desert.

Sastojci: 

  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g krem sira
  • 100 g putera
  • 3 jajeta
  • 750 g šljiva
  • 150 g šećera
  • so
  • 2-3 kašike brašna

Priprema:

Pomešajte 250 g brašna, prašak za pecivo, 50 g šećera u prahu, puter, malo soli i 1 jaje. Dobro umesite testo, pa pokrijte i stavite u frižider pola sata. Oklagijom razvijte koru i stavite u podmazan pleh. Krem sir pomešajte sa preostalim šećerom u prahu, pa dodajte 2-3 kašike brašna i jaje. Smesu sipajte preko kore, a preko toga poređajte šljive koje se presekli na pola. Pecite 25 minuta na 180°C. Od belanca i šećera umutite čvrst šne, pa sipajte preko šljiva i pecite još 20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs