Ukusan i osvežavajući letnji desert.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g šećera u prahu
- 250 g krem sira
- 100 g putera
- 3 jajeta
- 750 g šljiva
- 150 g šećera
- so
- 2-3 kašike brašna
Priprema:
Pomešajte 250 g brašna, prašak za pecivo, 50 g šećera u prahu, puter, malo soli i 1 jaje. Dobro umesite testo, pa pokrijte i stavite u frižider pola sata. Oklagijom razvijte koru i stavite u podmazan pleh. Krem sir pomešajte sa preostalim šećerom u prahu, pa dodajte 2-3 kašike brašna i jaje. Smesu sipajte preko kore, a preko toga poređajte šljive koje se presekli na pola. Pecite 25 minuta na 180°C. Od belanca i šećera umutite čvrst šne, pa sipajte preko šljiva i pecite još 20 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno