Brza i jednostavna priprema, a skoro sve sastojke imate kod kuće.
Sastojci za koru:
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 10 kašika ulja
- 5 kašika mleka
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika kakaoa
- malo soka i rendana korica limuna
Za fil:
- 3 dcl mleka
- 4 vanilin šećera
- 4 kašike brašna
- 1 izrađen margarin
Za glazuru:
- čokolada za kuvanje
- ulje
- malo margarina
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca, ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Podelite smesu na dva dela, pa u drugi deo dodajte kakao i malo soka i rendanu koricu limuna. Ispecite žutu koru, a zatim i braon. Kada se ohlade ređate braon koru, fil, žutu koru, glazuru.
Za fil: Mleko, vanilin šećer i brašno skuvajte u šerpi, pa dodajte margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i koji ste umutili dok niste dobili kompaktnu smesu (izrađen margrarin).
Za glazuru: Otopite čokoladu sa malo margarina i ulja i prelijte kolač.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: tortekolaci.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom