Brza i jednostavna priprema, a skoro sve sastojke imate kod kuće.

Sastojci za koru:

  • 4 jajeta
  • 200 g šećera
  • 10 kašika ulja
  • 5 kašika mleka
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika kakaoa
  • malo soka i rendana korica limuna

Za fil:

  • 3 dcl mleka
  • 4 vanilin šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 izrađen margarin

Za glazuru:

  • čokolada za kuvanje
  • ulje
  • malo margarina

Priprema:

Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca, ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Podelite smesu na dva dela, pa u drugi deo dodajte kakao i malo soka i rendanu koricu limuna. Ispecite žutu koru, a zatim i braon. Kada se ohlade ređate braon koru, fil, žutu koru, glazuru.

Za fil: Mleko, vanilin šećer i brašno skuvajte u šerpi, pa dodajte margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i koji ste umutili dok niste dobili kompaktnu smesu (izrađen margrarin).

Za glazuru: Otopite čokoladu sa malo margarina i ulja i prelijte kolač.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: tortekolaci.com