Sastojci:
- 350 g brašna
- 250 g mekog putera
- 100 g šećera u prahu
- 50 ml soka od mandarine
- 20 g kukuruznog ili pirinčanog brašna
- 2 kašičice kore mandarine
- 60 g crne čokolade
Pogledajte kako se prave:
Recept za prhke keksiće sa mandarinom:
Za ovaj keks stavite meki puter u činiju i dodajte šećer u prahu. Umutite mikserom dok ne postane mekano. Sipajte sok od mandarine i dodajte koricu. Sve kratko izmutite mikserom. Dodajte skrob i mešajte testo lopaticom. Zatim dodajte sve brašno i brzo zamesite testo rukama. Nemojte ga mesiti predugo.
Pokrijte ga najlonskom folijom i stavite u frižider na 30-40 minuta. Zatim ga stavite na radnu površinu, podelite na dva dela i urolajte u kobasice. Podeliti svaku na komade, pa svaki komad uvaljajte u štapiće dužine oko 10 cm. Postavite svaki štapić na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Pecite keksiće u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 10 minuta, dok ne porumene. Ohladite ih, pa otopite čokoladu i prelijte u trakicama preko keksića. Možda ćete želeti da napravite i najbolje i najbrže keksiće sa čokoladom.
Pročitajte i kako se prave starinske šapice za slavu
BONUS VIDEO
StvarUkusa