Prhki keksići sa mandarinom

Prhki keksići sa mandarinom se tope u ustima i mogu da traju par dana.

prt scr / yt / ПРОСТОРЕЦЕПТ

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 250 g mekog putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 ml soka od mandarine
  • 20 g kukuruznog ili pirinčanog brašna
  • 2 kašičice kore mandarine
  • 60 g crne čokolade

Pogledajte kako se prave: 

Recept za prhke keksiće sa mandarinom:

Za ovaj keks stavite meki puter u činiju i dodajte šećer u prahu. Umutite mikserom dok ne postane mekano. Sipajte sok od mandarine i dodajte koricu. Sve kratko izmutite mikserom. Dodajte skrob i mešajte testo lopaticom. Zatim dodajte sve brašno i brzo zamesite testo rukama. Nemojte ga mesiti predugo.

Pokrijte ga najlonskom folijom i stavite u frižider na 30-40 minuta. Zatim ga stavite na radnu površinu, podelite na dva dela i urolajte u kobasice. Podeliti svaku na komade, pa svaki komad uvaljajte u štapiće dužine oko 10 cm. Postavite svaki štapić na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.

Pecite keksiće u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 10 minuta, dok ne porumene. Ohladite ih, pa otopite čokoladu i prelijte u trakicama preko keksića. Možda ćete želeti da napravite i najbolje i najbrže keksiće sa čokoladom.

Pročitajte i kako se prave starinske šapice za slavu

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za keks čokoladne banane koji se ne peče  Instagram/essential_everyday

StvarUkusa