Najukusniji medenjaci punjeni čokoladom

Medenjaci punjeni čokoladom su vrlo mekani i puni fila koji se topi u ustima.

Shutterstock

Sastojci:

  • 200 grama brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 1/4 kašičice mlevenog đumbira
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenih karanfilića
  • 1/4 kašičice rendanog muskatnog oraščića
  • 1 kašika kakao praha
  • 113 g putera
  • 1 kašika svežeg đumbira, oljuštenog i narendanog
  • 100 g braon šećera
  • 170 g meda
  • 227 g poluslatke čokolade, isečene na komadiće
  • 50 g šećera

Recept za medenjake punjenje čokoladom:

Kako biste napravili medenjake, dva pleha obložite papirom za pečenje. U posudi umutite brašno, sodu bikarbonu, mleveni đumbir, cimet, karanfilić, muskatni oraščić i kakao. Ostavite na stranu.

Mikserom umutite puter i svež đumbir na srednjoj brzini dok ne zamiriše, oko 2 minuta. Dodajte smeđi šećer i mutite dok smesa ne postane svetla i pahuljasta, oko 2 do 3 minuta. Dodajte med i mutite dok se ne sjedini.

Na maloj brzini postepeno dodajte mešavinu brašna. Zatim umešajte komadiće čokolade dok se ne sjedine. Pokrijte plastikom i stavite u frižider da se stegne, najmanje 2 sata ili preko noći. Zagrejte rernu na 162 ° C. Testo podelite na kuglice od po 1 1/2 kašiku i stavite ih na razmaku od 5 cm na pripremljeni pleh za pečenje.

Svaku kuglicu uvaljati u šećer. Pecite dok površina ne počna da puca, 10 do 12 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta. Prebacite na rešetku i potpuno ohladite. Možda ćete želeti da napravite i italijanske medenjake sa limunom.

Pročitajte kako se prave najmekši medenjaci koji se tope u ustima

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za italijanske medenjake od limuna  Instagram/le_ricette_della_nonna

StvarUkusa