Sastojci:
- 250 ml mleka
- 70 g šećera
- 1 jaje
- 7 g kvasca
- 460 g brašna
- 60 g maslaca
- 1/2 kašičice soli
Za fil:
- 300 g pavlake
- 50 g šećera
- 1 kašičica kukuruznog skroba
- malo vanilinog ekstrakta
Recept za slatke lepinje sa pavlakom:
Kako biste napravili ove lepinje, prvo pomešajte mleko, šećer i kvasac u činiji. Promešajte pa dodajte šećer, jaje, brašno i so. Nastavite da mešate pa dodajte maslac. Rukama mesite testo u činiji. Oblikujte loptu i prekrijte najlonskom folijom pa ostavite da odstoji 1 sat.
U drugoj činiji pomešajte pavlaku, šećer, kukuruzni skrob i vanilin ekstrakt. Dobro izmešajte kutlačom i ostavite na stranu. Testo prebacite na radnu površinu, premesite u veknicu i isecite na komade. Od svakog komadića oblikujte lopticu.
Ređajte loptice na pleh obložen papirom za pečenje i prekrijte ih najlonskom folijom. Ostavite da odstoje 30-40 minuta. Nakon toga, svaku lopticu u sredini pritisnite dnom čađe da napravite udubljenje i izbušite ga viljuškom. Premažite mešavinom mleka i žumanca sve lepinjice. U to udubljenje sipajte po dve kašike fila.
Ubacite u rernu i pecite na 180 stepeni 25-30 minuta. Izvadite iz rerne i ohladite. Jedite sa džemom po želji. Možda ćete želeti da napravite i mekane domaće lepinje idealne za večeru.
Pročitajte kako se prave engleske lepinje
BONUS VIDEO
StvarUkusa