Palačinke od jabuka iz pleha

Palačinke iz pleha postaće omiljeni porodični desert koji se priprema lako, a nestaje brzo.
Palačinke od jabuka iz pleha Foto: Printscreen/Youtube/РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ

Ove palačinke od jabuka pripremaju se u rerni, što ih čini brzim i praktičnim desertom. Testo je mekano i vazdušasto, dok jabuke daju prirodnu sočnost i slast. Najlepše ih je posuti mešavinom cimeta i šećera ili poslužiti sa medom, puterom ili pavlakom.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: kolač

Ukupno vreme pripreme: 45 min

Broj porcija: 4

Kalorije po porciji: oko 250 kcal

Nivo težine: lako

Sastojci:

Za testo:

  • 4 jajeta
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika šećera
  • 400 ml mleka
  • 250 g brašna
  • 2 kašike ulja
  • 2–3 jabuke

Za serviranje:

  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • puter, med ili pavlaka – po želji
Savet:

Za intenzivniji miris i bolji ukus, koristite kiselkaste jabuke jer daju prijatan kontrast slatkom testu.

Priprema:

Priprema testa

Umutite jaja sa prstohvatom soli, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mleko i postepeno umešajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Na kraju dodajte biljno ulje i sve sjedinite.

Dodavanje jabuka

Jabuke oljuštite, odstranite semenke i isecite na tanke kriške ili kockice, a možete i da ih rendate. Umešajte jabuke u pripremljeno testo.

Pečenje

Sipajte masu u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C, režim gore-dole bez ventilatora, na srednjem nivou, oko 30 minuta.

Završni koraci

Pečene palačinke pospite šećerom pomešanim sa cimetom. Poslužite uz puter, med ili pavlaku po želji.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Palačinke sa jabukom i cimetom Izvor: TikTok/babychrismom