Sastojci:
Za patišpanj:
- 2 žumanca
- 10 g šećera
- 20 ml mleka
- 20 g biljnog ulja
- 1/4 kašičice vanilin ekstrakta
- 8 g kakao praha
- 8 g kukuruznog skroba
- 15 g brašna
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1/8 kašičice vinskog praška za pecivo
Za fil od višanja:
- 200 g višanja
- 2 kašike šećera
- 1 kašica kukuruznog skroba
- 1/2 kašičice limunovog soka
Za čokoladne palačinke:
- 320 ml mleka
- 60 g brašna
- 30 g kakao praha
- 50 g šećera
- 4 jajeta
- 30 g neslanog putera, otopljenog
- ulje za premazivanje tiganja
Još:
- 400 ml umućene slatke pavlake
Priprema:
Ovaj čokoladni rolat od palačinaka sa filom od višanja savršen je za sve ljubitelje kombinacije sočne čokolade i osvežavajućeg voća. Mekane palačinke, bogate kakao prahom, savršeno se slažu sa slatko-kiselkastim filom od višanja, stvarajući ukusan desert koji će oduševiti vaše goste.
U jednoj posudi pomešajte žumanca, šećer, mleko, biljno ulje i vanilu. Dodajte kakao prah, kukuruzni skrob, brašno, prašak za pecivo, so i vinski prašak za pecivo. Dobro sjedinite sve sastojke. Zagrejte rernu na 180°C i stavite papir za pečenje u kalup. Sipajte smesu za kolač i pecite oko 15 minuta dok ne postane čvrst. Ostavite da se ohladi.
Stavite višnje, šećer, kukuruzni skrob i limunov sok u šerpu i kuvajte dok ne dobijete gustu smesu. Ostavite da se ohladi.
Kada se ohladi patišpanj isecite na pola po dužini pa premažite šlagom i stavite fil od višanja pa preklopite.
U posudi pomešajte mleko, brašno, kakao prah, šećer, jaja i otopljeni puter. Na srednje jakoj vatri pržite palačinke, premažite tiganj uljem i pecite ih sa obe strane. Na svaku palačinku nanesite fil od višanja, pa pažljivo urolajte. Patišpanj ubacite u sredinu i oko toga rolajte palačinke. Stavite u frižider na 15 minuta da se sve stegne. Nakon što je rolat ohlađen, isecite na parčiće i uživajte u ovom savršenom desertu.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.