Sastojci:

  • 150 g banana
  • 160 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ulje za prženje
  • šećer u cimet za posipanje
Napravite po želji glazuru:

Možete da napravite limun i ili čoko glazuru. Za limun glazuru potreban vam je sok od 1 limuna i 200 g šećera u prahu. Pomešajte i prelijte preko krofnica i ostavite da se stegne.

Za čoko glazuru otopite 150 ml čokolade za kuvanje na pari i 100 ml mleka. Pomešajte pa prelijte preko krofnica i ostavite da se stegne.

Recept za krofnice od banana:

Kako biste napravili krofne, prvo izgnječite banane u činiji u pire. Dodajte im brašno i prašak za pecivo. Umesite rukom testo, prebacite na radnu površinu i još malu umesite, pa iseckajte na testo na komadiće.

Svaki komadić rukama oblikujte u lopticu. Pržite u dubokom ulju, dok ne porumene. Ocedite krofnice na paprinom ubrusu pa ih uvaljajte u mešavinu šećera i cimeta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i vazdušaste krofne iz air fryera.

Pročitajte kako se prave posne krofne

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Krofne sa rupom na sredini Izvor: Krofne sa rupom na sredini

StvarUkusa