Sastojci:
- 160 g kokosovih pahuljica
- 3 kašike šećera
- 300 ml mleka
- 2 kašike otopljenog maslaca
- 20 g badema
- 2 kašike krema od lešnika
- 120 g mlečne čokolade
- 20 ml biljnog ulja
- 50 g kikirikija
Priprema:
Spoj kokosa, kremaste čokolade i hrskavog kikirikija stvara savršen zalogaj za ljubitelje slatkih užitaka. Ove kuglice su jednostavne za pripremu, a njihova neodoljiva tekstura i bogat ukus osvojiće svakog ko ih proba.
U šerpi pomešajte mleko, šećer i maslac. Stavite na srednju vatru i mešajte dok se šećer i maslac ne otope. Dodajte kokosove pahuljice i mešajte dok smesa ne postane gusta i kompaktna. Ostavite da se prohladi.
Uzmite malo smese, oblikujte kuglicu i u sredinu stavite badem. Ponovite dok ne iskoristite svu smesu. Ostavite kuglice u frižideru 30 minuta da očvrsnu.
Otopite mlečnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, dodajte biljno ulje i dobro promešajte. Svaku kuglicu umočite u otopljenu čokoladu, a zatim ih pospite seckanim kikirikijem. Stavite ih na papir za pečenje i ostavite u frižideru dok se glazura ne stegne.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.