Sastojci:

  • 160 g kokosovih pahuljica
  • 3 kašike šećera
  • 300 ml mleka
  • 2 kašike otopljenog maslaca
  • 20 g badema
  • 2 kašike krema od lešnika
  • 120 g mlečne čokolade
  • 20 ml biljnog ulja
  • 50 g kikirikija

Priprema:

Spoj kokosa, kremaste čokolade i hrskavog kikirikija stvara savršen zalogaj za ljubitelje slatkih užitaka. Ove kuglice su jednostavne za pripremu, a njihova neodoljiva tekstura i bogat ukus osvojiće svakog ko ih proba.

Savet:

Za dodatnu hrskavost, lagano tostirajte kokosove pahuljice i kikiriki pre nego što ih dodate u recept – to će pojačati njihov ukus i teksturu.

U šerpi pomešajte mleko, šećer i maslac. Stavite na srednju vatru i mešajte dok se šećer i maslac ne otope. Dodajte kokosove pahuljice i mešajte dok smesa ne postane gusta i kompaktna. Ostavite da se prohladi.

Uzmite malo smese, oblikujte kuglicu i u sredinu stavite badem. Ponovite dok ne iskoristite svu smesu. Ostavite kuglice u frižideru 30 minuta da očvrsnu.

Otopite mlečnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, dodajte biljno ulje i dobro promešajte. Svaku kuglicu umočite u otopljenu čokoladu, a zatim ih pospite seckanim kikirikijem. Stavite ih na papir za pečenje i ostavite u frižideru dok se glazura ne stegne.

Bonus video

Tiramisu kuglice  Izvor: Tiramisu kuglice