Torta sa palačinkama, pavlakom i voćem na prvi pogled izgleda spektakularno! Najbolje od svega je što se lako pravi, ne peče se, a svi će misliti da ste je kupili u poslastičarnici. Iznenadite ukućane ili goste ovom fenomenalnom tortom i uživajte u ukusu.

  • Sastojci:
  • Za palačinke:
  • 2 jajeta
  • 25 g šećera
  • pola kesice vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 300 ml mleka
  • 30 g kakao praha
  • 180 g brašna
  • 200 ml prokuvane vode
  • 4 g praška za pecivo
  • Za fil:
  • 16 g želatina
  • 80 ml hladne vode
  • 800 g kisele pavlake
  • 150 g šećera u prahu
  • pola kesice vanilin šećera
  • 300 g kompota od breskve
  • 300 g kompota od višnje
  • Za glazuru:
  • 150 g tamne čokolade
  • 1 kašika mleka
  • 30 g putera

Priprema:

Najpre napravite palačinke od navedenih sastojaka. Ispecite ih. Kiselu pavlaku pomešajte sa šećerom u prahu. Želatin rastvorite u vodi, pa ga dodajte pavlaci. Okrugli kalup sa odvojivim ivicama obložite providnom folijom pa na dno stavite jednu palačinku. Premažite je smesom od pavlake. Uz pomoć plitke činije ili čaše pravimo ostatak. U čašu ili činiju ubacite palačinku tako da ivice vire. Napunite je filom i ubacite po malo seckanog voća iz kompota. Spojite ivice koje vire prstima i tako spojen "paketić" prebacite u kalup. To uradite sa ostalim palačinkama dok ne utrošite materijal. vodite računa da vam fil ne iscuri i da palačinke budu zbijene. odozgo dodajte preostalo voće iz kompota, fil od pavlake i prekrijte jednom palačinkom. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Za to vreme sastojke za glazuru otopite u mikrotalasnoj. tortu izvadite iz kalupa, stavite na rešetku i prelijte glazurom. Vratite na još sat vremena u frižider. Nakon toga secite tortu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE