Torta sa palačinkama, pavlakom i voćem na prvi pogled izgleda spektakularno! Najbolje od svega je što se lako pravi, ne peče se, a svi će misliti da ste je kupili u poslastičarnici. Iznenadite ukućane ili goste ovom fenomenalnom tortom i uživajte u ukusu.
- Sastojci:
- Za palačinke:
- 2 jajeta
- 25 g šećera
- pola kesice vanilin šećera
- prstohvat soli
- 300 ml mleka
- 30 g kakao praha
- 180 g brašna
- 200 ml prokuvane vode
- 4 g praška za pecivo
- Za fil:
- 16 g želatina
- 80 ml hladne vode
- 800 g kisele pavlake
- 150 g šećera u prahu
- pola kesice vanilin šećera
- 300 g kompota od breskve
- 300 g kompota od višnje
- Za glazuru:
- 150 g tamne čokolade
- 1 kašika mleka
- 30 g putera
Priprema:
Najpre napravite palačinke od navedenih sastojaka. Ispecite ih. Kiselu pavlaku pomešajte sa šećerom u prahu. Želatin rastvorite u vodi, pa ga dodajte pavlaci. Okrugli kalup sa odvojivim ivicama obložite providnom folijom pa na dno stavite jednu palačinku. Premažite je smesom od pavlake. Uz pomoć plitke činije ili čaše pravimo ostatak. U čašu ili činiju ubacite palačinku tako da ivice vire. Napunite je filom i ubacite po malo seckanog voća iz kompota. Spojite ivice koje vire prstima i tako spojen "paketić" prebacite u kalup. To uradite sa ostalim palačinkama dok ne utrošite materijal. vodite računa da vam fil ne iscuri i da palačinke budu zbijene. odozgo dodajte preostalo voće iz kompota, fil od pavlake i prekrijte jednom palačinkom. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Za to vreme sastojke za glazuru otopite u mikrotalasnoj. tortu izvadite iz kalupa, stavite na rešetku i prelijte glazurom. Vratite na još sat vremena u frižider. Nakon toga secite tortu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem