Pred vama je recept za laganu i slatku puslica tortu koja se sastoji od dve beze kore sa džemom od malina, šlagom i voćem. Izuzetno ukusna, dekorativna i savršena za svaku priliku. Puslica torta sa filom od slatke pavlake i voćem je odličan predlog za efektan desert koji se zaista lako priprema. Prelepo izgleda i pruža nezaboravno iskustvo ukusa, a sve zahvaljujući hrskavim koricama. Savršena za praznike, porodična okupljanja i sve druge posebne prilike. Recept pročitajte u nastavku.
- Sastojci:
- Beze kore:
- 6 belanaca
- prstohvat soli
- 300 g šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika krompirovog brašna
- Fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 krem-fiks
- Još:
- nekoliko malina
- 3-4 kašike džema od malina
- šaka pečenih bademovih listića
- nekoliko kockica bele čokolade
- listovi nane
Priprema:
Kako se prave beze kore
Pleh obložite papirom za pečenje. Na njemu nacrtajte 2 kruga prečnika oko 20 cm. U belanca dodajte prstohvat soli i mutite dok ne postanu čvrsta. Zatim, kašiku po kašiku, dodajte šećer. Kada se smesa umuti i šećer rastvori, dodajte limunov sok i mešajte na maloj brzini dok se ne sjedini. Na kraju dodajte krompirovo brašno i, takođe na maloj brzini, mešajte samo dok se ne sjedini. Smesu beze kore podeliti na 2 dela i rasporediti na prethodno iscrtane krugove na papiru za pečenje. Zagrejte rernu na temperaturu od 120 stepeni vrelim vazduhom. Stavite pleh i odmah smanjite temperaturu na 100 stepeni. Pecite kore 120 minuta. Nakon ovog vremena, isključite rernu i ostavite beze kore u rerni da se ohlade.
Fil: Sipajte pavlaku u činiju, dodajte maskarpone sir i šećer u prahu. Umutite. Na kraju dodajte krem-fiks i mešajte na maloj brzini samo dok se ne sjedini.
Kako se ređa puslica torta
Jednu beze koru namažite džemom od malina. Zatim stavite 2/3 fila i prekrijte drugom korom. Po vrhu prelijte ostatkom smese i ukrasite pečenim listićima badema, malinama, čokoladom i listićima nane. Stavite tortu u frižider na nekoliko sati dok se fil potpuno ne koncentriše.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem