Pred vama je recept za laganu i slatku puslica tortu koja se sastoji od dve beze kore sa džemom od malina, šlagom i voćem. Izuzetno ukusna, dekorativna i savršena za svaku prilikuPuslica torta sa filom od slatke pavlake i voćem je odličan predlog za efektan desert koji se zaista lako priprema. Prelepo izgleda i pruža nezaboravno iskustvo ukusa, a sve zahvaljujući hrskavim koricama. Savršena za praznike, porodična okupljanja i sve druge posebne prilike. Recept pročitajte u nastavku.

  • Sastojci:
  • Beze kore:
  • 6 belanaca
  • prstohvat soli
  • 300 g šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika krompirovog brašna
  • Fil:
  • 500 ml slatke pavlake 
  • 250 g maskarpone sira
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 krem-fiks
  • Još:
  • nekoliko malina
  • 3-4 kašike džema od malina
  • šaka pečenih bademovih listića
  • nekoliko kockica bele čokolade
  • listovi nane

Priprema:

Kako se prave beze kore

Pleh obložite papirom za pečenje. Na njemu nacrtajte 2 kruga prečnika oko 20 cm. U belanca dodajte prstohvat soli i mutite dok ne postanu čvrsta. Zatim, kašiku po kašiku, dodajte šećer.  Kada se smesa umuti i šećer rastvori, dodajte limunov sok i mešajte na maloj brzini dok se ne sjedini. Na kraju dodajte krompirovo brašno i, takođe na maloj brzini, mešajte samo dok se ne sjedini. Smesu beze kore podeliti na 2 dela i rasporediti na prethodno iscrtane krugove na papiru za pečenje. Zagrejte rernu na temperaturu od 120 stepeni vrelim vazduhom. Stavite pleh i  odmah smanjite temperaturu na 100 stepeni. Pecite kore 120 minuta. Nakon ovog vremena, isključite rernu i ostavite beze kore u rerni da se ohlade.

Fil: Sipajte pavlaku u činiju, dodajte maskarpone sir i šećer u prahu. Umutite. Na kraju dodajte krem-fiks i mešajte na maloj brzini samo dok se ne sjedini.

Kako se ređa puslica torta

Jednu beze koru namažite džemom od malina. Zatim stavite 2/3 fila i prekrijte drugom korom. Po vrhu prelijte ostatkom smese i ukrasite pečenim listićima badema, malinama, čokoladom i listićima nane. Stavite tortu u frižider na nekoliko sati dok se fil potpuno ne koncentriše.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE