Nema ničeg lepšeg nego kada se kućom širi miris tek pečenog domaćeg keksa. Pa još kada ga servirate uz čaj ili kafu nema boljeg ugođaja. Takođe, ovaj domaći keks je odlična užina za decu. Pošto se pravi bez brašna i sa malo šećera predstavlja i zdravu varijantu za sve one koji paze na ishranu.
- Sastojci:
- 1 jaje
- 50 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 40 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 1 kašika džema
- korica od 1 limuna
- 220 g griza
- 1 kašičica praška za pecivo
- 70 g šećera u prahu
Priprema:
Jaje pomešati sa prstohvatom soli, šećerom, vanilin šećerom, džemom. Dodajte jogurt, ulje i limunovu koricu. Dodati griz i prašak za pecivo. Mešajte dok ne postane glatko. Stavite u frižider na 15-20 minuta da griz nabubri. Formirati keksiće od testa, uvaljati u šećer u prahu. Stavite na pleh i pecite 15 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem