Nema ništa lepše od domaćeg keksa koji se služi uz kafu ili čaj. Kada napolju zahladni i kada dođu praznici servirajte domaći keks u limenoj posudi i odmah ćete se vratiti u detinjstvo kada nas je baka čekala na vratima sa tek napravljenom poslasticom. Ovo je jednostavnija verzija jer se ne pravi od šećera i jaja, već se koriste ovsene pahuljice, banana i krem sir. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako želite da vam se kućom širi prelepi miris tek ispečenog keksa možete da dodate i cimet. 

  • Sastojci:
  • 180 g krem sira
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 1 banana
  • 40 g putera
  • 20 g skroba
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika soka od pomorandže
  • malo cimeta

Priprema:
Bananu ispasirajte, pa joj dodajte puter sobne temeprature, krem sir, skrob, cimet, prašak za pecivo, sok od pomorandže i ovsene pahuljice koje ste prethodno usitnili u blenderu. Dobro sjedinite smesu, ako je previše gusta dodajte malo jogurta ili mleka, a ako je previše retka dodajte još malo mlevenih ovsenih pahuljica. Rukama oblikujte loptice i ređajte ih u pleh obložen pek papirom. Malo spljoštite rukama i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE