Bliže nam se slave i treba već polako razmišljati koje ćemo to poslastice servirati na slavskoj trpezi. Ono što goste najviše oduševljava jesu sitni kolači, koji su ne samo uvek ukusni, već i dekorativni. Zato isprobajte malo drugačiji recept za popularne bombice i oduševite vaše goste.
- Sastojci:
- Za kolače:
- 90 g mlevenog keksa
- 250 g šećera u prahu
- 120 g putera (otopljenog)
- 230 g putera od kikirikija
- Za čokoladni premaz:
- 200 g čokolade
- 50 g putera od kikirikija
- so krupna morska
Priprema:
U činiju stavite keks, šećer u prahu i puter i sve dobro promešajte. Dodajte puter od kikirikija i ponovo mešajte. Napravite kuglice od smese i prebacite ih na tanjir. Premestite u zamrzivač na 20 minuta. U činiju dodajte komadiće čokolade i puter od kikirikija. Stavite u mikrotalasnu na 2 minuta. Izvadite kuglice iz zamrzivača i umočite svaku kuglicu u čokoladnu mešavinu da ih prekrijete. Prebacite bombice na tanjir i svaki pospite krupnom morskom solju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem