Bliže nam se slave i treba već polako razmišljati koje ćemo to poslastice servirati na slavskoj trpezi. Ono što goste najviše oduševljava jesu sitni kolači, koji su ne samo uvek ukusni, već i dekorativni. Zato isprobajte malo drugačiji recept za popularne bombice i oduševite vaše goste.

  • Sastojci:
  • Za kolače:
  • 90 g mlevenog keksa
  • 250 g šećera u prahu
  • 120 g putera (otopljenog)
  • 230 g putera od kikirikija
  • Za čokoladni premaz:
  • 200 g čokolade
  • 50 g putera od kikirikija
  • so krupna morska

Priprema:

U činiju stavite keks, šećer u prahu i puter i sve dobro promešajte. Dodajte puter od kikirikija i ponovo mešajte. Napravite kuglice od smese i prebacite ih na tanjir. Premestite u zamrzivač na 20 minuta. U činiju dodajte komadiće čokolade i puter od kikirikija. Stavite u mikrotalasnu na 2 minuta. Izvadite kuglice iz zamrzivača i umočite svaku kuglicu u čokoladnu mešavinu da ih prekrijete. Prebacite bombice na tanjir i svaki pospite krupnom morskom solju.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE