Bliže nam se slave i treba već polako razmišljati koje ćemo to poslastice servirati na slavskoj trpezi. Ono što goste najviše oduševljava jesu sitni kolači, koji su ne samo uvek ukusni, već i dekorativni. Zato isprobajte malo drugačiji recept za popularne bombice i oduševite vaše goste.
- Sastojci:
- Za kolače:
- 90 g mlevenog keksa
- 250 g šećera u prahu
- 120 g putera (otopljenog)
- 230 g putera od kikirikija
- Za čokoladni premaz:
- 200 g čokolade
- 50 g putera od kikirikija
- so krupna morska
Priprema:
U činiju stavite keks, šećer u prahu i puter i sve dobro promešajte. Dodajte puter od kikirikija i ponovo mešajte. Napravite kuglice od smese i prebacite ih na tanjir. Premestite u zamrzivač na 20 minuta. U činiju dodajte komadiće čokolade i puter od kikirikija. Stavite u mikrotalasnu na 2 minuta. Izvadite kuglice iz zamrzivača i umočite svaku kuglicu u čokoladnu mešavinu da ih prekrijete. Prebacite bombice na tanjir i svaki pospite krupnom morskom solju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus