Sastojci:
- 3 jajeta
- 125 g šećera
- 125 ml mleka
- 125 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 40 g kakao praha
Za fil:
- 160 ml slatke pavlake
- ¾ vrećice gustina
- 40 g šećera u prahu
- ¾ kašičice vanilinog šećera
- 400 g maskarponea
- 40 g meda
Recept za mlečni kolač:
Kako biste napravili ovaj kolač, zagrejte rernu na 180 ° C. Mešajte jaja sa šećerom i mlekom dok ne postanu kremasta i mekana. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom i dodajte kakao prah. Koristite sito da dodate suve sastojke u mešavinu jaja, a zatim ih pažljivo izmešajte lopaticom. Sipajte testo u pripremljen pleh ili u kalup za tortu. Pecite oko 15 - 20 minuta. Nakon pečenja, ostavite kolač u tepsiji da se potpuno ohladi.
Nakon toga napravite krem tako što ćete da sipate slatku pavlaku u visoku posudu i umutite mikserom. Uz mućenje dodajte gustin i šećer u prahu. Ostavite na stranu kada krema postane čvrsta. U posebnoj posudi umutite maskarpone, dodajte vanilin šećer i med i umutite mikserom dok smesa ne postane glatka. Pažljivo dodajte šlag u maskarpone i izmešajte. Stavite u frižider.
Izvadite patišpanj iz tepsije i presecite ga horizontalno na dva dela. Kremom premažite polovinu patišpanja u debelom sloju. Dodajte drugu polovinu patišpanja na krem. Stavite kolač u frižider na najmanje jedan sat. Nakon što se ohladi uživajte! Možda ćete želeti da napravite i lenju pitu sa višnjama.
Pročitajte i kako se prave osvežavajuće limun kocke
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.