Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 125 g šećera
  • 125 ml mleka
  • 125 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 40 g kakao praha

Za fil:

  • 160 ml slatke pavlake
  • ¾ vrećice gustina
  • 40 g šećera u prahu
  • ¾ kašičice vanilinog šećera
  • 400 g maskarponea
  • 40 g meda
Još jednostavniji fil:

Po želji napravite fil sa 500 ml mleka, 3 jajeta, 100 g šećera, 30 g kukuruznog skroba, 30 g putera i 8 g vanilinog ekstrakta. Sipajte mleko u šerpu i stavite na šporet, dodajte šećer, vanilu, kukuruzni skrob, puter i jaja. Mešajte žicom dok se ne zgusne.

Recept za mlečni kolač:

Kako biste napravili ovaj kolač, zagrejte rernu na 180 ° C. Mešajte jaja sa šećerom i mlekom dok ne postanu kremasta i mekana. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom i dodajte kakao prah. Koristite sito da dodate suve sastojke u mešavinu jaja, a zatim ih pažljivo izmešajte lopaticom. Sipajte testo u pripremljen pleh ili u kalup za tortu. Pecite oko 15 - 20 minuta. Nakon pečenja, ostavite kolač u tepsiji da se potpuno ohladi.

Nakon toga napravite krem tako što ćete da sipate slatku pavlaku u visoku posudu i umutite mikserom. Uz mućenje dodajte gustin i šećer u prahu. Ostavite na stranu kada krema postane čvrsta. U posebnoj posudi umutite maskarpone, dodajte vanilin šećer i med i umutite mikserom dok smesa ne postane glatka. Pažljivo dodajte šlag u maskarpone i izmešajte. Stavite u frižider.

Izvadite patišpanj iz tepsije i presecite ga horizontalno na dva dela. Kremom premažite polovinu patišpanja u debelom sloju. Dodajte drugu polovinu patišpanja na krem. Stavite kolač u frižider na najmanje jedan sat. Nakon što se ohladi uživajte! Možda ćete želeti da napravite i lenju pitu sa višnjama.

Pročitajte i kako se prave osvežavajuće limun kocke

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom Izvor: Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom

StvarUkusa